Atelje i galerija
“AB” – Maglaj,BIH
Ul. Viteška 22
Mob/tel: 00387 (0) 61758372

Sofija Grabuloska

SOFIJA GRABULOSKA (1981.) umjetnica je iz Prilepa u Makedoniji. 2006. godine diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti Sveučilišta Sv. Ćirila i Metodija u Skoplju, na odsjeku kiparske umjetnosti, a 2015. diplomirala je na drugom ciklusu studija na istom fakultetu, odsjek za kiparstvo, 3D tisak.

Grabuloska je prepoznatljiva po svemirskim crtanim skulpturama. Ona stvara djela inspirirana komunikacijom između prostora i ujedinjuje. Nova DNK veza između njih. Radi s raznim materijalima i različitim tehnikama. Sada već danima istražuje na polju 3D ispisa.

Na drugoj strani Grabuloska započinje suradnju s Bogdanom Grabuloskim, Bonacom i Violetom Blažeškom iz 1998. Oni rade na teoriji umjetnosti "U stvaranju umjetničkog djela postoji novi elementarni umjetnički element - Zvuk. Zvuk u stvaranju umjetničkog djela postavljen u bilo kojem umjetničkom principu sudjeluje u umjetničkom stvaralaštvu. Zvuk je elementarni element umjetnosti ". Poput umjetnika oni analiziraju, istražuju i obrađuju zvuk.

Zajedno s Darkom Taleskijem i drugim umjetnikom iz Prilepa obnovila je Udruženje likovnih umjetnika Prilepa. Od marta 2010. do marta 2011. bila je predsjednica obnovljenog Udruženja likovnih umjetnika Prilep - DLUP.

Sada je predsjednica Umjetničkog obrazovnog centra Ohrid.

Kontakt e-mail : sofigrabul@gmail.com

,,Between,,  dimenzija po komadu 30x30x10 cm , akril na lajsni ,,Between,,  dimenzija po komadu 30x30x10 cm , akril na lajsni ,,Between,,  dimenzija po komadu 30x30x10 cm , akril na lajsni ,,Between,,  dimenzija po komadu 30x30x10 cm , akril na lajsni