Atelje i galerija
“AB” – Maglaj,BIH
Ul. Viteška 22
Mob/tel: 00387 (0) 61758372
Alisa Čaber

Alisa Čaber

ALISA ČABER
rođena 1983.godine u Karlovcu, R.Hrvatska. Završila 2007. godine Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu te 2011. magistrirala na odsijeku za grafiku. Trenutno na doktorskim studijima Teorije umjetnosti i medija na interdisciplinarnim studijima Univerziteta umjetnosti u Beogradu.

U toku akademskog obrazovanja, tako i van tog perioda imala čast i priliku da izlaže na mnogobrojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inozemstvu, te petnaest samostalnih izložbi.

Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine.

U posljednje vrijeme bavi se istraživanjem u poljima eksperimentalne grafike, ručnom izradom papira te minimalnom intervencijom grafičkog otiska (linoreza i raznih predmeta),poigravajući se na oblikovnoj razini odnosima vidljivog i nevidljivog, insistirajući na reljefnom crtežu, te propitivanju apsolutne bjeline i tišine u umjetnosti. U jedinstvenom slijedu, redaju se pred očima suptilni lični zapisi, izrečeni na veoma poetičan način.

Kontakt: alisacaber@yahoo.com

Samostalna izložba grafka - atelje i galerija AB - Maglaj otisak na natron papiru ( linorez ) 150 x 120 cm otisak na natron papiru ( linorez ) 150 x 120 cm otisak na natron papiru ( linorez ) 150 x 120 cm otisak na natron papiru ( linorez ) 150 x 120 cm crtež na ručno rađenom papiru crtež na ručno rađenom papiru crtež na ručno rađenom papiru crtež na ručno rađenom papiru crtež na ručno rađenom papiru crtež na ručno rađenom papiru crtež na ručno rađenom papiru crtež na ručno rađenom papiru crtež na ručno rađenom papiru crtež na ručno rađenom papiru crtež na ručno rađenom papiru